Koriander

2014.07.08 09:03
A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége.
A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait.
 
 
Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum vagy kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson.
 
Lélektani hatása:
Bíztatja a lelket, tettre ösztökéli. Segít a szennyezett érzelemvilág és a tisztátalan gondotok megtisztításában. Csökkenti az érzelmi terheltséget. A páni félelmet elűzi, fokozza az életkedvet és az életerőt.  A mérgelődést, gyűlölködést éppúgy távol tarja, mint a tehetetlenséget, nyomasztó érzéseket. Jelmondata: na, gyűrkőzz neki a feladatnak!
 
Íme a házilag elkészíthető receptek:
Koriander tinktúra
60g szárított koriander levél
10g tört koriander mag
500ml 40%-os alkohol vagy kiváló minőségű vodka, vagy tiszta gyümölcspálinka
desztillált víz
Egy jól zárható, nagyon tiszta edényben az aprított levelet és magot kevés desztillált vízzel összekeverjük, majd jó meleg dunsztba tesszük 4 órára. Miután kihűlt, felöntjük az alkohollal és egy holdciklus idejére (28 nap) sötét helyen pihentetjük. 

Újholdkor célszerű elkezdeni. Minden nap egyszer felrázzuk. 28 nap után többször átszűrve, hűvös helyen, sötét üvegben tárolható.
 
Elkészíthető víz és dunszt nélkül is, ekkor a szárított részekre közvetlenül kerül az alkohol és tovább az eljárás ugyanaz marad.
 
Naponta kétszer két csepp fogyasztása ajánlott legalább négy-hat hónapig.
 
A koriander illóolajat a Földközi-tenger mellékén őshonos és az ernyősvirágzatúak családjába (Apiaceae) tartozó koriander (Coriandrum sativum) érett, szárított és összezúzott terméseiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, 2-6%-os hozammal. A koriander illóolaja színtelen, illatában a levendulaolaj illatanyagai is felismerhetők. Az olajban jelenlévő főbb alkotórészek a linalool, a linalil-acetát (mindkettő megtalálható a levendulában). Az olajban kisebb mennyiségben előforduló alkotórészek közül a geraniol, a limonén és a fenyőfélékből ismert alkotórészek, például a pinének és a kámfor említhető. Az illóolaj főbb hatásai: erősítő-frissítő, idegrendszeri tonizáló, antimikrobiális, enyhe gyulladáscsökkentő, gyomorerősítő és szélhajtó. A koriander olaját atóniás emésztési panaszok, diszpepsziák és erjedéses bélfertőzések ellen belsőleg használandó készítményekben hatóanyagként alkalmazzák. Külsőleg legyengült állapotok, általános fáradtság, illetve reumás fájdalmak enyhítésére fürdő- és masszázsolajok összetevőjeként, valamint aromalámpában történő párologtatásra használják. A koriander olaja a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.
 

 

—————

Vissza