HALAK

2015.05.13 07:07

HALAK (pisces):

 

 

 A párhuzamos térszeletek között van időszálas kapcsolat, mert az egyes univerzumok közt léteznek átvezető időszálak, illetve a téresszenciáknak egy a forrásrendszerük.

Erről a két körív (szomszédos térszelet) közti vonal árulkodik, megsúgva azt is, hogy a halacskák (űrhajók) térváltással átjárhatnak a vizek (terek) között.
A pisz-kész valójában pír-kész, magyarosabban tűzkész állapotot jelent, mivel a párhuzamos terek között csak az tud átjárni, aki kész belevetni magát az őskáosz idősemmijének tüzébe (lásd: tisztítótűz) és túl is éli az ugrást (mert tűzálló az időrendszere).(emberség.hu)

A HALAK

A Halak szimbóluma a két félkör, amelyet egy vonás köt össze, két halat szimbolizál. Az egyik hal a kozmosszal, az eredeti Egységgel való újraegyesülés felé úszik, a másik hal az individuális ember újjászületése irányába úszik, hogy kiválva az Egészből, megélje önállóságát.

Minőségében nőies-befogadó, yin. Eleme a víz. Labilis, változékony, hasonuló jegy. 
Uralkodó bolygója a Jupiter és Neptunusz.
Kulcsmondata: Hiszek. Megváltás és egység mindennel.

EGY HALAK MÍTOSZ

Tüphon, a démoni szörny a százfejű sárkány a halál réme, Erósz és Aphrodité a kirobbanó érzelmek istenségei nyomába szegődik. Azok, hogy mindent felperzselő, félelmetes és pusztító szele elől meneküljenek, egy szikláról a tengerbe vetik magukat. Elhagyják a szilárd talajt, idegen mélységbe merülnek, átadják magukat az ismeretlen víztömegnek. Egy csapásra eltűnik a biztonságos part, a feneketlen vízben nem léteznek határok, minden mozgásban van, minden folyik, a kiszabadult, avagy a magára hagyott lélekhez hasonlatosan.

A mély víz a születés szimbóluma is. Erósz és Aphrodité a halál elöli menekülés közben átadják magukat Tüphónnak, a mélységes ősfolyamnak, ahonnan aztán két hal menti és segíti ki őket a szárazföldre. Újjászületnek tehát, és a Kos szimbólumát követve hálaadó áldozatokkal mondanak köszönetet az isteneknek. A sors beteljesedett, az élet köre bezárult.

A Halak az állatöv utolsó jegye, mely már átvezet egy új ciklusba, amely a Kossal kezdődik. A Halak célja, hogy megszabaduljon a meghaladott dolgoktól, hamis bizonyosságoktól, megkérdezze, mi van a dolgok mögött és mi az általános igazság. A Halak szakaszban az ember túlnő önmagán és lelki erejével, mint a víz a földeket, megtermékenyíti belső önmagát és környezetét. A lélek ősi ereje jut itt szóhoz, amelyben benne lakozik a felebaráti szeretet, amely az ellenségekre is kiterjed, a szellemi ideálokért való rajongás, a küldetéstudat.

A víz ősidők óta a termékenység szimbóluma és a lélek egyik alkotóeleme is. A Nap életet ad. Víz nélkül azonban csak sivatagi, csak halott élet létezik. Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne, esetleg érzéketlen robot vagy együtt a kettő. Egyedül a Lélek képes megóvni az embert ettől a veszélytől.

A Halak jegyét a Neptunusz uralja, mely Naprendszerünk legtitokzatosabb, legidegenebb összetételű bolygója, erejét a mindent átfogó szeretet és az állati ösztönök keveréke jellemzi. Segítségével elmondhatunk mindent, hangoztathatunk semmitmondó frázisokat, hatása alatt a közösségi érzés kiteljesedik.

Ahogy a hal szinte védekezés nélkül táplálékul kínálja magát az embernek, úgy jeleníti meg a Halak jegye a mártíromságot és a mártírokat, akik között az egymástól kevéssé különböző szentek és bolondok egyaránt akadnak.

forrás:net...

Pénzes Liliom fényképe.

 

—————

Vissza