Fokhagyma-citrom kúra

2014.09.06 11:31

Akkor újból a fokhagyma-citrom kúráról, mert sok minden kering (jószándékkal) a neten is, de némiképp kiegészítésre szorul.

Végy 30 közepes gerezd fokhagymát, és zúzd össze. Majd 5 egész citromot, héjjastól, magostól apríts kicsi darabokra. Ezt öntsd fel 1/2 liter vízzel, és turmixold össze. Tegyél hozzá még egy 1/2 liter vizet(összesen 1 liter lesz) s ezt tedd fel főni (ne használj fém edényt!), de  ne főzd, csak várd meg az első buggyanást. Ekkor vedd le és paszirozd át az egészet műanyag szitán. 

A szitában lévő citrom-fokhagyma keverék felét tedd vissza az átpaszírozott lébe, de csak a felét, különben nagyon sűrű lesz. Azért szükséges, mert a beleknek kell a rost is. 

Tedd üvegbe,s be a hűtőbe! 

Nem kell állni hagyni, nyugodtan melegen tedd a hűtőbe. 

ALKALMAZÁSA: 

Minden reggel ÉHGYOMORRA (nem napközben vagy evés előtt-után bármikor) IGYÁL BELŐLE FÉL DECIT -1/2 dl!  (előtte rázd össze), majd közvetlenül erre egy pohár vizet.

(azért kell a víz is, mert a fokhagyma egyébként  még így is savat csinálhat!) Semmi fokhagymaszagod nem lesz-azért van a citrom benne-többek között, no, meg mert lúgosit. De, ha úgy érzed mégis, akkor rágcsálj el egy petrezselyem vagy zellerzöldet.

Az adag 3 hétig elég, ekkor tarts 8 nap szünetet, majd készítsd el újból és idd megint 3 hétig. 

Évente 1x ismételd. Többször nem szükséges, mert az epetus nem szereti-és nem is kell. Jóból is megárt a sok!

Sok kérdést láttam, hogy miért kell "összebuggyantani" ?

 Nem veszik-e el a hatóanyagok zöme ekkor?

 A citromban(bármiben) lévő C vitamin elveszik melegítés hatására, a fokhagyma alkotói viszont nem sérülnek, mert nem forraljuk! De,  nem is a C vitamin miatt van benne a citrom, hanem a rostanyaga és a lúgosító hatása miatt. Mivel az erjesztőgombák is dolgoznának-hiába a fokhagyma vírus-baktérium-gombaölő hatása- ilyen finom hőkezelés szükséges.

 

Rendkívül jótékony hatású testre-lélekre-szellemre egyaránt.

Egészségedre!

 

 

 

—————

Vissza