Akkor újból a fokhagyma-citrom kúráról, mert sok minden kering (jószándékkal) a neten is, de némiképp kiegészítésre szorul.
Végy 30 közepes gerezd fokhagymát, és zúzd össze. Majd 5 egész citromot, héjjastól, magostól apríts kicsi darabokra. Ezt öntsd fel 1/2 liter vízzel, és turmixold össze. Tegyél hozzá még egy 1/2 liter vizet(összesen 1 liter lesz) s ezt tedd fel főni (ne használj fém edényt!), de ne főzd, csak várd meg az első buggyanást. Ekkor vedd le és paszirozd át az egészet műanyag szitán.
A szitában lévő citrom-fokhagyma keverék felét tedd vissza az átpaszírozott lébe, de csak a felét, különben nagyon sűrű lesz. Azért szükséges, mert a beleknek kell a rost is.
Minden reggel ÉHGYOMORRA (nem napközben vagy evés előtt-után bármikor) IGYÁL BELŐLE FÉL DECIT -1/2 dl! (előtte rázd össze), majd közvetlenül erre egy pohár vizet.
(azért kell a víz is, mert a fokhagyma egyébként még így is savat csinálhat!) Semmi fokhagymaszagod nem lesz-azért van a citrom benne-többek között, no, meg mert lúgosit. De, ha úgy érzed mégis, akkor rágcsálj el egy petrezselyem vagy zellerzöldet.
Az adag 3 hétig elég, ekkor tarts 8 nap szünetet, majd készítsd el újból és idd megint 3 hétig.
Évente 1x ismételd. Többször nem szükséges, mert az epetus nem szereti-és nem is kell. Jóból is megárt a sok!
Sok kérdést láttam, hogy miért kell "összebuggyantani" ?
Nem veszik-e el a hatóanyagok zöme ekkor?
A citromban(bármiben) lévő C vitamin elveszik melegítés hatására, a fokhagyma alkotói viszont nem sérülnek, mert nem forraljuk! De, nem is a C vitamin miatt van benne a citrom, hanem a rostanyaga és a lúgosító hatása miatt. Mivel az erjesztőgombák is dolgoznának-hiába a fokhagyma vírus-baktérium-gombaölő hatása- ilyen finom hőkezelés szükséges.
Rendkívül jótékony hatású testre-lélekre-szellemre egyaránt.
Egészségedre!
—————