A rák nem betegség

2014.09.09 11:18

A rák nem betegség, hanem túlélési mechanizmus

Részlet Andreas Moritz az azonos című könyvből

 

 

A provokáló cím mögött a szerző a köztudattal teljesen ellentétes felfogást mutat be a rákról. 

Az általánosan szokványos kezelési módok - melyek elsődleges célja a rákos sejtek megölése - mindössze 7 százalékos gyógyulási arányt mutatnak fel. A gyógyultak közül sokan visszaesnek. 
Ha azonban megértjük testünk működését, felismerjük annak közlését, ráeszmélhetünk, mennyire hibásan gondolkodtunk e tekintetben korábban. 

Testünk, mely létezésünket szolgálja nem ellenségünk. A barátunk és legfőbb célja, hogy életben tartson bennünket. 

A rák kialakulása pusztán egy ellehetetlenült belső állapot jelzése segélykiáltás a változtatásra! 

Megtanulhatjuk, hogy mire van szüksége szervezetünknek a teljes és végleges gyógyuláshoz, milyen okok vezetnek a rák kialakulásához és legfőképpen, hogyan kerülhetjük el! 
A könyv fejezetről fejezetre haladva egyre mélyebb belátást enged a rák megjelenésének lényünk minden szintjét érintő összefüggéseibe, ugyanakkor gyakorlati segítséget és útmutatást ad önmagunk meggyógyításának természetes és szelíd módjához.

 

Amit most olvasni fogsz, alapjukban ingathatja meg vagy akár meg is semmisítheti a testedre, az egészségedre és a gyógyulásra vonatkozó hiedelmeidet. Már a cím is: A rák nem betegség, sokakat zavarhat, másokat provokálhat, ám bátorítást ad mindenkinek. Ez a könyv az egész életet átformáló kinyilatkoztatásként hat mindazokra, akik eléggé nyitott szelleműek, s latra vetik azt a lehetőséget, hogy a rák nem igazi betegség. Ehelyett úgy tekintenek a rákra, mint a test roppant körmönfont és végső kísérletére, hogy meggyógyítsa önmagát, és életben maradjon, amíg csak a körülmények lehetővé teszik – márpedig, majd mint látni fogjuk – ezek a körülmények legnagyobbrészt ellenőrzésünk alatt tarthatók.

A rák roppant zavarba ejtő és előre nem látható rendellenesség. Eléri a legboldogabbakat és a legelesettebbeket is, gazdagot és szegényt, dohányost és nem-dohányost, kicsattanóan egészségeseket és kevésbé egészségeseket. Bár gyerekek közt régebben ritka volt, mint a fehér holló, manapság náluk is egyre gyakoribb. Minden szociális réteghez tartozó, bármilyen foglalkozású emberben kifejlődhet.

Bizonyára meglepődsz, ha megtudod, hogy ha a rák bármelyik előidézője (és az a tényleges betegség, nem pedig a rák) sújtja az embert, egész bizonyosan meghalna, ha nem növesztene a teste ráksejteket. Könyvemben igyekszem világossá tenni, hogy a rák olyan gyógyulási folyamat, amelyet támogatnunk kell, nem pedig elfojtanunk vagy „leküzdenünk”. Bizonyítékokat tárok elő, hogy a rák gyógyításának ez a cseppet sem ortodox módja sokkal hatékonyabb, mint a rák megsemmisítésére törekvő módszerek.

Azt is állítom továbbá, hogy a rák – a test végső gyógyító mechanizmusa – csak akkor fejlődik ki, ha a test hulladékürítő és méregtelenítő mechanizmusai már hatástalannak bizonyultak.

Szélsőséges körülmények között a rákkeltő (karcinogén) tényezők tartós jelenléte néhány hét vagy hónap alatt is lerombolhatja a test védelmi rendszerét, s ennek következtében gyors és erőteljes daganatnövekedésre van szükség, hogy a szervezet szembenézhessen a bajjal. Általában azonban hosszú évekig, sok évtizedekig is eltart, amíg kialakulnak az állítólag „rosszindulatú” daganatok, és diagnosztizálni lehet őket.

Sajnos a „rosszindulatú” daganatok képződésével kapcsolatos tévképzetek, vagy az ismeretek teljes hiánya a sorból kilógó sejteket gonosz szörnyetegekké fújta fel, amelyek eltesznek bennünket láb alól, nyilván a bűneink büntetéséül, vagy, mert rosszul bántunk a testünkkel. Azonban, mint majd látni fogjuk, a rák értünk van, nem ellenünk.

Ha nem változtatjuk meg a rák lényegét illető képzeteinket, ellene szegül a kezelésnek, főként a legfejlettebb s leginkább használatos módszereknek. Ha rákod van, márpedig a rák az én felfogásom szerint nem betegség, hanem a test összetett túlélési reakcióinak része, az alábbi kérdésekre kell választ találnod:

– Melyek azok az okok, amelyek ráksejtek kifejlesztésére kényszerítik a testedet?

– Ha sikerült megállapítanod az okokat, hogyan kell foglalkoznod velük, hogy elősegíthesd testednek a gyógyulást?

– Mi határozza meg a benned kialakult rák fajtáját és súlyosságát?

– Ha a rák csakugyan gyógyító mechanizmus, mit kell tenned, hogy a jövőben ne legyen szüksége a testednek az önfenntartás ilyen durva eszközeire?

– Minthogy a test eredeti genetikai mintázata mindig az élet folytatását, valamint a legkülönfélébb csapások elleni védelmet támogatja, miként járulhatott hozzá a tested egy olyan genetikai változáshoz, amely saját megsemmisítését idézi elő?

– A besugárzás, a kemoterápia és a műtéti beavatkozások gyógyítanak-e ki a rákból némely beteget, vagy pedig saját magát gyógyítja meg - e radikális, temérdek mellékhatással súlyosbított beavatkozások ellenére?

– Milyen szerepet játszik a rák előidézésében és végkifejletében a félelem, a csalódottság, a csekély önbecsülés és a visszafojtott düh?

– Miért alakul ki olyan sok gyermekben agydaganat vagy fehérvérűség?

forrás. magyarmenedek.com

 

Andreas Moritz Cause of Death was that he was done here.
 

Hogy kezelhessük és gyógyíthassuk a rák előidézőit, kielégítő és gyakorlati válaszokat kell találnunk a fenti kérdésekre. Ha megvan benned a belső késztetés, hogy megértsd, és javadra fordítsd ezt az egész életedet megváltoztató eseményt (mármint a rákot), hasznodra válik, ha megérted: a rák kapóra jön, hogy helyreállítsd életed kibillent egyensúlyát. Ha azonban az életed elleni fenyegetésnek tekinted, súlyos traumának és szenvedéseknek nézel elébe.

Mindkét esetben rá fogsz ébredni, hogy mindig te vagy a tested ura. Emberi testben csak akkor élhetsz, ha hozzá tudsz férkőzni egy bizonyos mennyiségű létfenntartó energiához. Vagy arra használod ezt az energiát, hogy tápláld és gyógyítsd a testedet, vagy pedig arra pazarolod, hogy csatát indíts egy olyan betegség ellen, amely az orvosi elmélet szerint az életedre tör. A választás végül is a tiéd.

Ha tudatosan vagy öntudatlanul a tested iránti nemtörődömséget vagy az ellene való harcot választod a szerető figyelem és megbecsülés helyett, annak az lesz a vége, hogy testednek a pőre életben maradásért kell majd küzdenie. Végső soron nem az a fontos, hogy rákod van, hanem hogy miként fogod fel, és mit óhajtasz tenni vele kapcsolatban.

Sok-sok lehetséges módszer közül a rák csupán az egyik, hogy a tested kikényszerítse: változtass az önszemléleteden, a fizikai testedet is beleértve. Vagy valami szörnyűségnek fogod fel a rákot, aminek tehetetlen áldozatul esel, vagy pedig lehetőségnek, hogy kiállj magadért, az értékeidért, az önbecsülésedért. Ez óhatatlanul felveti a szellemi egészség kérdését, aminek a rákról szólva legalább akkora szerepe van, mint a fizikai és az érzelmi okoknak.

 

forrás. magyarmenedek.com

https://www.polc.hu/szerzo/andreas_moritz/

—————

Vissza