A gondolat teremtő ereje

2014.10.02 21:47
Valódi TUDÁS csak MEGTAPASZTALÁSBÓL születik. Ezért élünk újabb és újabb életeket. 
Azért kínáljuk föl mégis szavainkat, mert azok gondolkodásra ösztönözhetnek, s gondolataid révén olyan eseményeket vonzhatsz életedbe, amelyek világosabb megértést és több tudást eredményezhetnek.
A TANÍTÓ VALÓJÁBAN CSAK GONDOLKODÁSRA ÖSZTÖNÖZ. 
Nem túl könnyű ezt meglelni, mert valamennyien, akár éppen testben élünk, akár nem, a megértés más és más fokán állunk.
A tanulásnak, illetve a fejlődésnek valójában nincs szigorúan meghatározott menetrendje. 
Valamennyien megértésünk jelenlegi szintje, illetve pillanatnyi nézőpontunk alapján hozzuk mozgásba gondolatainkat, amelyek aztán ilyen-olyan tapasztalásokat vonzanak életünkbe. 
Utóbb ezekből az élményekből szűrjük le ismereteinket.
Csodálatos, jelenleg testben élő lény vagy, aki döntően abban az anyagi világban összpontosulsz, amelyben tartózkodsz. 
Fizikai látóköröd azonban csak azon dolgok érzékelését teszi számodra lehetővé, amelyek az anyagi dimenzió részei. 
S noha számtalan életélményt szereztél már - az anyagi és a nem anyagi világban egyaránt -, tudatosan nem emlékszel ezekre a korábbi életekben szerzett tapasztalataidra. Ez teszi lehetővé, hogy tudatosan figyelj jelenlegi életedre, s arra, amit éppen most akarsz elérni.
Testben élő lény vagy ebben a fizikai dimenzióban, a Föld bolygón, mert így akartad, s életutadat járva éppen azt a döntést valósítod meg; amit testi megszületésed előtt meghoztál.
 
 
Azon részed, amely testi megszületésed előtt a döntést meghozta, jelenleg is benned van. Ezt nevezzük BELSŐ LÉNYEDNEK, ugyanis az emberi nyelvben nincs pontos szó, amely leírná ezen részedet. Ez egy szélesebb látókörű, bölcsebb, s a jelenlegi korodnál sokkal idősebb részed, amely fölötte áll testi születésnek és halálnak. 
Ez az a részed, amelyik tudatában van minden tapasztalásnak, amelynek valaha részese voltál az anyagi és a nem anyagi világban egyaránt.
S annak ellenére, hogy jelenleg a fizikai dimenzióban összpontosulsz, ha hagyod, ott is hozzájuthatsz a belső lényed birtokában lévő tudáshoz.
Ahogy az élet, úgy a fejlődés sem ér véget soha. Mindkettő örök. S bár a testi létnek van kezdete és vége, ANNAK BEFEJEZŐDÉSE EGYÁLTALÁN NEM JELENTI AZ ÉLET VÉGÉT IS, AHOGY A FEJLŐDÉS VÉGÉT SEM!
S amíg minden életélmény egyúttal a fejlődés része is, a testi lét olyan jellegű fejlődésre nyújt lehetőséget, amit csak az anyagi dimenzióban szerezhetünk meg. Ez az oka annak, hogy mindenki, aki most éppen testben él, tudatosan és konkrétan fizikai létre vágyott.
AZ ÉLETEDBEN ELŐFORDULÓ VALAMENNYI ESEMÉNYT TE MAGAD TEREMTED.
Fizikai életed eseményeit gondolataid révén teremted meg. 
Szó szerint minden egyes gondolatod teremtést indít el!
Amikor olyanra gondolsz, amit akarsz, akkor ezen gondolataiddal elindítod annak megteremtődését, s így vágyad beteljesedését. Ám ugyanígy, amikor olyanra gondolsz, amit nem akarsz, ezen gondolataiddal elindítod annak megteremtődését, amit NEM akarsz!
Függetlenül attól, hogy gondolataid áhított vagy éppen nem kívánt eseményekre irányulnak - tehát olyanra, ami lelkes izgalommal és örömmel tölt el, illetve amitől félsz, s ami bánatot okoz neked -, MINDEN GONDOLATODNAK TEREMTŐ EREJE VAN!
Ha ebből az új nézőpontból veszed szemügyre élettapasztalatodat, azonnal rájöhetsz, hogyan is vonzottad gondolataiddal életedbe az eddigi eseményeket.
Minden gondolatnak ereje van! Ha gyakran gondolsz valamire, az végül még akkor is megvalósul a fizikai világban, ha a gondolatokhoz nem társult erős érzelem. Az egyes gondolatok teremtő ereje különböző, illetve fizikailag azok különböző sebességgel manifesztálódnak.
Az intenzív érzelemmel társuló gondolataid a legerőteljesebbek, akár pozitívak azok (tehát célod irányába mutatóak) és pozitív érzelemmel kísértek, akár negatívak (tehát a célodtól eltérő irányba mutatóak) és negatív érzelemmel kísértek. Minél intenzívebb érzés jár át az adott gondolat megformálásakor, annál gyorsabban valósul az meg. De amint már mondtuk, az erős érzelemtől mentes gondolat is manifesztálódik, ha azt gyakran gondolod!
(Esther és Jerry Hicks)
 

—————

Vissza