ÉGI UTAK CSILLAGÜZENETEI - 8. Skorpió

2016.01.06 18:18

A  Skorpió csillagképében már visszavonhatatlanul a mély, titkos és szent igazságok megismerése felé fordulunk. A Mérleg szakaszban elindult beavató folyamatok tovább erősödnek. A Skorpió jelentős része a Tejút hasadékát őrzi.

Ez a Napút és a „Hadak Útja” újabb metszéspontja. A környező csillagképek igen beszédesek. A déli égboltról felfelé törekvő Skorpió alatt közvet­lenül két, kicsiny csillagkép látható. Az egyik a Szögmérő, (Norma) a másik az Oltár (Ara). Az előbbi lélekfénymérő jelképe itt, a lent világában egyértel­műen utal az eddig megszerzett tudás szeretet erejének a vizsgálatára, míg az Oltár (az áldozat bemutatásának belső helye az a szakrális középpont, ahol létrejöhet a Teremtővel való kapcsolat) szerepe jelzi az átminősülés belső szükségességét! Még mélyebben pedig a Déli Háromszög (Triangulum Australe) utal (Akárcsak a Kos feletti Háromszög!) a test - lélek - szellem és az anyai szeretet hármasságára! Ez utóbbi azért is fontos, mert a fénynemzés lehetősége itt, a Tejút hasadékánál van,  ami hamarosan (Nyilas) feladattá válik!

 

A Scorpiusban találjuk a világ harmadik oszlopát. Ez a „vörös csillag”, va­gyis az Antares. Ő a Skorpió szíve! E szívet pajzs (szigma csillag) védi, hi­szen a szeretet szimbólumaként e mély, most megjelenő ősenergiát védeni kell! Ez az oszlop a mély, biztos szeretet ereje, melyben csodálatos tudás is megjelenik!

Mi ez a „tudás”? A Skorpió fölé pillantva mélyül el bennünk, e birodalom természetesen rejtett üzenete... Közvetlen felette a Kígyótartó (Ophiuchus) látható, aki a teremtő erőit gyógyításra és beavatásra használja. A Skorpió szakaszban minél mélyebbre megyünk, (természetesen spirituális értelemben) annál magasabb a beavatásunk szintje! A Kígyótartó felett a zu­hanó hérosz, Hercules csillagai vannak.

 

A hősök halálának ez a helye!

 

A ha­lál, a szükségtelenné vált dolgok, eszközök elhagyása által létrejövő, ma­gasabb szintre lépő minőségi átalakulás!

 

 

(A teljes megsemmisülés csak a materialista világnézetű ember csacsi gondolatainak a terméke. Amikor el­jön számukra a TUDÁS ideje, akkor már ők is megélhetik azt, ami ellen most hadakoznak. Addig is bíbelődjenek csak békében a „tudományos iga­zolhatóság” labirintusában.) Héraklészt apja az égre emelte, de előtte az alvi­lágból fel kellett hoznia a Kerberoszt (lásd a Rák csillagképnél.)!

Hercules feletti Sárkány (Draco) a Sarkcsillag őreként is nevezetessé vált. A figyelmes szemlélő azonban észreveszi, hogy valójában egy szemmel nem látható dolgot őriz... Ha valamit őriznek, ami nem e világból való, akkor ott valóban magas minőség észlelhető! Gondoljunk csak a magyar népmesék sárkányaira! Őket legyőzve jut az egyszerű ember legkisebb fia a „csúcsra”. A mi Sárkány csillagképünk valójában az ekliptika északi pólusa körül teke­reg!

Ez az a középpont, ahonnan átlátható a Nap útja, vagyis a Cselekvő Én tizennégy szakasza. A középpont az Isten tartománya.

Ehhez a birodalomhoz halandó tényleg nem érhet fel! Ehhez meg kell halni, hogy a Fényember meg­születhessen, és általa haza találjunk!

 Ez az a titok, amiért a hősök itt akar­nak „meghalni”.

 

A Skorpió alatti csillagképek „adják az erőt” a fenti művelet belső elvég­zéséhez. Ezen égi cikkely ismeretében válik érthetővé, hogy miért a titok­keresés és a mágia jele a Skorpió. Az alvilág bejáratát őrző skorpiók a Gilga­mes eposzban szintén az ég itteni részét jelölik, akárcsak a Napisten fiának Orpheusnak a története, aki Euridikét akarta az alvilágból visszahozni. Euridiké neve „széles igazságot” jelent, tehát e mítosz is a fény és törvény elválaszthatatlanságára utal! A Szűz a „bűnbeesés kígyóján” tapos. A Skorpi­óban a kígyó visszanyeri „hatalmát”, ami az égen is látható. A Kígyó Feje a Mérleg és a Skorpió fölött nyújtózik az Északi Korona felé!

 

(Tudnunk kell, hogy a bibliai BŰN szó eredeti jelentése: ELVÉTENI A CÉLT!)

Mély, belső erők éb­redésének a területe, ahol a király meghal. Egyiptomban Ozirisz halála (A Nílus, mint életadó apadásának ideje ) kapcsolódik e jelhez, kinek már láthatatlan világokban kell tovább uralkodni. A belső erők feletti uralom meg­tanulásának is a helye! 

 

A „külső király” meghal, hogy teljes lehessen a tu­dás.

 

(A szakrális királyságokban az uralkodó nagyon is tudta, honnan jött, melyik az igazi hazája. Tudta, hogy isteni eredetű, és azzal is tisztában volt, hogy mindenki az. Erre kellett emlékeztetni a többieket is. Ő volt képes arra, hogy az isteni energiákkal, a tejút energiáival táplálja a népet, emelje a nemzetet. Amikor az uralkodó képes uralni a belső erőket, akkor kapja meg a varázserőt, s a Hydra hozza el neki a varázseszközöket. Az egyik ilyen eszköz a Serleg csillagkép, amelyet a Hydra mellett, az Oroszlán csillagkép alatt láthatunk. A serleg nyitott a felső és az alsó világok felé is. Ahol a serleg két kelyhe összeér, ott egyesül a tudás, és ott jelenik meg az örök élet. 

A király a serlegből tudja táplálni a népét: örök élettel. )

 

A Megváltó is itt hal meg a külvilág számára.

(A középkori kálvária ké­peken Krisztus gyilkosai skorpiós zászlók alatt láthatók.)

A Scorpius csillagképben a lélek a láthatói működtető láthatatlannal ke­resi a kapcsolatot. A misztikus kutatás által válik alkalmassá énünk az elkö­vetkezendő feladatok vállalására, s azok elvégzésére. A Kígyótartó beavatói jelenléte kiemeli a lélek ismereteinek fontosságát. Az eljövendő beavatás pe­dig az én világán belüli kozmikus jelentőségű váltásra, változásra utal! Most azonban az érzések-ösztönök erejét kell felügyelni, s a magasabb törekvések (Tejút!) szolgálatába állítani!

 

Olümposzi védnöke Zeusz és Héra fia, Árész. Szívét a szemben lévő Bika csillagkép védnöke Aphrodité „uralta”. Árész történetei a belső, feltáratlan energiákat szimbolizálják. Kiemelkedik erejével és a harc isteneként a belső harc, az „önfelülmúlás” lehetőségét, s feladatát tükrözi!

Újra a Tejúton járunk! A Skorpió - Kígyótartó - Nyilas hármasa szoros egységet, folyamatot alkot. (A Tejút két hasadékot alkot. Az alsónál, mely az ég' mélye felé indít látható a Skorpió, míg az ég teteje felé indítónál a másik két csillagkép.) Itt az égi utak újra találkoznak. E szakaszban történő esemé­nyek akár a földön, akár a lélek-szellem síkjain a misztikus kutató számára döntő jelentőségűek! Más talán észre sem veszi a jeleket! Az itt álló bolygók, s tengelyek vizsgálatakor ügyeljünk a három csillagkép „folyamatosságára”! A „történet” kezdete már a Mérlegnél kivehetővé válik. 

 

Az éves úton haladva felkészül a lélek a titkok befogadására, s lassan uralni kezdi ösztöneit, testi, - lelki, - szellemi erőit, hogy fényteremtővé (Nyilas) válhasson!

A kozmikus út vándora a titkok ismeretében alkothatja meg az Igazság Belső Egyensúlyát, (Mérleg) s törekedhet a szellem (Korona) magaslatai felé!

 

December 10. csütörtök

 
https://documents.tips/…/28699793-paksi-zoltan-egi-utak-csil…

 

 

—————

Vissza